FAQ
Zamówienia przyjmujemy w formie mailowej. Unikamy wówczas pomyłek i niedomówień. Najlepiej zamówić tort z minimum tygodniowym wyprzedzeniem. W niektórych okresach (komunijnym, letnim bądź świątecznym) lepiej zrobić to z większym zapasem czasu. Czasem zdarza się możliwość zamówienia „na ostatnią chwilę”, więc zawsze warto próbować się z nami kontaktować.
Torty robimy wyłącznie na zamówienie, więc zawsze są świeże. Nasze wypieki są produkowane z surowców najwyższej jakości, takich jak prawdziwe masło, śmietana, belgijska czekolada i wanilia z Madagaskaru.
Oczywiście mamy w swojej ofercie produkty bezglutenowe, wegańskie i dla alergików. Takie torty należy zamawiać z większym wyprzedzeniem (min 10 dni).
Nasze torty składają się z trzech warstw biszkoptu i dwóch przełożeń kremu (na bazie śmietany bądź masła).
Jak najbardziej masa cukrowa jest jadalna, ale składa się głównie z cukru, więc jeśli ktoś lubi to oczywiście może zjeść.
Tort powinien stać w lodówce, a przynajmniej w pomieszczeniu o temperaturze zbliżonej do temperatury lodówki.
Nie pobieramy zaliczek. Płatność gotówką przy odbiorze tortu.
Torty pakujemy w kartony. Zdarza się, ze tort jest zbyt duży i możemy nie posiadać tak dużego kartonu.
Oczywiście jest możliwość dowozu tortu pod wskazany adres. Na terenie Nowej Soli transport gratis. Przy dostawie poza teren miasta doliczamy dodatkową opłatę. Chęć skorzystania z dowozu należy zgłosić podczas zamówienia.
Nie mamy w ofercie samych dekoracji ani figurek.